ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Superior al Magistraturii a publicat pe site-ul instituției un comunicat prin care informează că a primit în cursul dimineții de luni, 6 februarie 2017,  Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, respectiv Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală.

„Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală elaborat de Ministerul Justiției a fost comunicat pentru analiză și consultare tuturor instanțelor și parchetelor din România.

Punctele de vedere ale entităților menționate vor fi transmise Consiliului până la data de 10 februarie 2017, în vederea centralizării și sintetizării, urmând ca acestea, împreună cu punctul de vedere al Direcției Legislație, Documentare și Contencios din cadrul Consiliului să fie analizate până cel mai târziu la data de 15 februarie 2017 în cadrul unei ședințe a Comisiei nr.1 – „Legislație și cooperare interinstituțională”, anterior dezbaterii Plenului Consiliului.
 
În ceea ce privește solicitarea Ministerului Justiței privind avizarea Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, aceasta face obiectul ordinii de zi a ședinței Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 7 februarie 2017", informează CSM.

Tot luni, Ministerul Justiției a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanții mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiției este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare", se arată în comunicatul instituției.