ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat  într-un interviu acordat agenţiei Agerpres că Biserica Ortodoxă nu se opune canonizării Părintelui Arsenie Boca, considerat de mulţi creştini drept "Sfântul Ardealului"

Ierarhul BOR a mai spus că "ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze şi el pe actul de canonizare", dar că nu ştie când se va întâmpla acest lucru.

"Biserica nu se opune (canonizării n.r.). Noi respectăm slujirea pe care a avut-o el. Poate să fie rapid, poate să mai treacă timp, depinde de voia lui Dumnezeu. Îmi cereţi un lucru.... Eu pot să fac această mărturisire, că aş fi cel mai fericit om din lume, membru al Sfântului Sinod, cu atât mai mult că l-am cunoscut pe părintele, să pot să semnez şi eu pe actul de canonizare", a declarat ÎPS Laurenţiu.

Mai mult ÎPS Laurenţiu afirmă că a primit numeroase cereri din partea credincioşilor, prin care se solicită canonizarea Părintelui Arsenie.
Am primit de la unii credincioşi bine intenţionaţi, adeziuni prin care spun: Vrem canonizarea Sfântului Arsenie! Am primit scrisori. Am spus să fie liniştiţi, manifestaţi-vă credinţa aşa cum se cuvine, că Dumnezeu, la vremea potrivită, El va hotărî.

Înaltul Ierarh al BOR a mai spus că Biserica a reţinut numeroase minuni săvârşite la mormântul Părintelui Arsenie.

"Sunt foarte multe. Noi le reţinem cu discernământ. Se consemnează în memoria, în conştiinţa eclezială a drept credincioşilor creştini, care ea va fi cea care va determina biserica să cerceteze, să studieze cazul şi să procedeze la o eventuală canonizare. Aceasta o luăm aşa, e posibilă, e potenţială", a declarat acesta.

Cum s-a transformat un ateu într-un preot la mormântul Părintelui Arsenie Boca

http://youtu.be/X2_QgANjApo

CITEŞTE AICI despre viaţa părintelui Arsenie Boca, "Sfântul Ardealului"