ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


John Mayhew, fostul medic al All Blacks, a declarat că moartea fostului mare rugbist neozeelandez Jonah Lomu ar fi survenit din cauza unui cheag de sânge format în plămâni, în timpul zborului din Marea Britanie în Noua Zeelandă, după ce a asistat la Cupa Mondială.

"El revenise din Marea Britanie prin Dubai și părea să se simtă bine. Probabila cauză este un cheag de sânge în plămâni care se poate forma în timpul zborurilor lungi. Johan era vulnerabil din cauza problemelor renale. Decesul a intervenit brusc. El nu a realizat ce urma să se întâmple", a afirmat Mayehw, citat de BBC.

Jonah Lomu a încetat din viață la Auckland, la 40 de ani. Fostul rugbist avea probleme cu rinichii, el fiind diagnosticat cu sindromul nefrotic în 1997, fiind nevoit să se retragă din activitate în 2002. El a fost supus unui transplant renal în 2004, reușind să-și reia cariera pentru scurt timp. În 2011, boala a recidivat.

O ceremonie pe arena Eden Park din Auckland va avea loc, luni, 30 noiembrie, fiind așteptate peste 50.000 de persoane. Jonah Lomu va fi înmormânat la 1 decembrie.