ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce la finalul lunii octombrie, organizaţia Mişcarea Imperială Rusească le scria românilor, promiţându-le teritoriile pierdute în urma celui de-al doilea război mondial, iată că naţionaliştii ruşi recidivează.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un interviu pentru publicaţia moldoveanească Mesager.net, liderul Mişcării Imperiale Ruse Nicolai Truşcealov a dezvoltat oferta pe care organizaţia sa o face către români şi afirmă că este necesară o colaborare între cele două popoare.

Acesta a afirmat că deşi România este membră a UE şi a NATO, structuri inamice Rusiei, colaborarea între cele două naţiuni este necesară pentru rezolvarea conflictelor din secolul XX.

"România este membru UE și NATO, structuri care sunt inamice pentru Rusia. Astăzi între ruși și români există anumite contradicții, legate de conflictele istorice din secolul XX. Însă, România este un stat ortodox. Prin urmare, o colaborare între dreapta românească și rusească este absolut necesară. Anterior, MIR s-a adresat naționaliștilor români cu propunerea de a susține, spre exemplu, rezistența rusească din Novorossia, dar nu am primit niciun răspuns. Suntem siguri că toate contradicțiile pot fi depășite printr-un dialog continuu, sincer și deschis. Spre exemplu, am stabilit relații strânse cu Polonia catolică, țară cu care avem conflicte istorice mult mai adânci. Iată de ce cred că o colaborare strânsă între românii și rușii ortodocși este absolut posibilă și necesară", a spus el.

Liderul naţionalist rus a reiterat faptul că Moldova şi moldovenii sunt români, dar a spus că nu poate susţine integrarea Moldovei în UE. Nicolai Truşcealov consideră că graniţa dintre România şi Moldova ar trebui să treacă pe Nistru.

"Înțelegem foarte bine dorința moldovenilor, care se consideră parte a poporului român de a se uni cu România, pentru că și poporul rus este unul din cele mai separate popoare din lume. Cu toate acestea, nu putem susține tendința Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană, cu atât mai mult o eventuală aderare la NATO, sub orice formă. Vrem să vedem în vecinii noștri, îndeosebi cei ortodocși, niște aliați geopolitici, nu inamici. Probabil, cea mai bună variantă, atât pentru moldoveni și pentru români, cât și pentru ruși, este ca frontiera dintre România și Rusia să treacă pe râul Nistru, iar pentru realizarea acestui lucru, e nevoie de multă muncă din partea național-patrioților din România și Rusia", a afirmat Truşcealov.

În ceea ce priveşte actuala putere din Rusia, Mişcarea Imperială Rusă consideră că aceasta nu este legitimă.

"La 12 iunie 2011, la inițiativa Mișcării Imperiale Ruse, la Sankt Petersburg a avut loc Adunarea Imperială Atotrusescă, în cadrul căreia a fost adoptată o declarație cu privire la suveranitatea națională rusească. În acest document se spune că după debarcarea violentă a Împăratului Nicole al II-lea, în rezultatul unui complot și revolte armate, nu există nicio autoritate legitimă pe teritoriul Imperiului Rus. Respectiv, noi privim actuala putere ca o stare de fapt, dar care nu reprezintă interesele poporului rus", a declarat naţionalistul rus.

Conform acestuia, Mişcarea Imperială Rusă colaborează cu “Jobbik” (Ungaria), Młodzież Wszechpolska (Polonia), Nordfront-undersökning (Suedia), “Србска Акција” (Serbia), „Zorii Aurii” (Grecia), «Action francaise» (Franța), «ISSUIKAI» (Japonia), «Comunión Tradicionalista» (Spania), precum și cu mișcările monarhiste din Polonia, Serbia, Cehia, Franța și alte organizații de orientare conservatoare și de dreapta din Europa și Asia.