ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 19.55 Bomba a fost detonată cu succes în poligonul de la Bălănoaia.

Interdicțiile din zona unde a fost găsită bomba au fost, de asemenea, ridicate, anunță MAI.

Știrea inițială

O bombă de aviație, de aproximativ 250 de kg, provenind din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită în timpul lucrărilor de modernizare a Portului Giurgiu, anunță, printr-un comunicat, Ministerului Afacerilor Interne.

Întrucât bomba se afla la o distanță de aproximativ 500 metri față de cele mai apropiate locuințe, s-a luat măsura preventivă de evacuare a peste 700 de locuitori din zonă.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Giurgiu ajunsă la fața locului a asanat bomba și s-a luat decizia ridicării și transportării acesteia în poligonul neamenajat Bălănoaia (județul Giurgiu), pentru a putea fi distrusă controlat.

Totodată, specialiștii IGSU au verificat zona unde a fost descoperită muniția, fără a fi identificate alte astfel de elemente care să pună în pericol siguranța localnicilor.

În Cel De-al Doilea Război Mondial, Giurgiu a fost primul port petrolier al României la Dunăre, fiind ținta a cinci raiduri aeriene din partea aviației anglo-americane, între 2 iunie și 3 iulie 1944, care s-au soldat cu aproximativ 80 de morți și sute de răniți.

Foto: MAI