ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fetița din fotografie este Maria Sara, singurul copil al familiei Florescu, din Târgu-Jiu. Părinții ei au nevoie de 5000 de euro pentru a o ajuta pe micuță să vadă, măcar cu ochiul stâng. Strabismul nu e singura ei boală, dar e singura care poate fi vindecată, deocamdată. Timpul nu este, însă, de partea ei, deoarece după vârsta de 6 ani, nu se va mai putea face nimic.

Maria Sara are, acum, aproape patru ani și este foarte bolnavă. A venit pe lume la data de 28 septembrie 2010. A fost născută prematur, cu o suferință perinatală severă. Chiar din a doua zi de viață, fiica mult dorită a soților Ionuț și Anca Florescu, din Târgu-Jiu a fost transferată, alături de mama sa, la Clinica de Urgență pentru Copii din Timișoara. Maria Sara suferea de tetrapareză spastică, retard sever și strabism, dar și de deficit statuponderal. Primele luni din viață le-a petrecut prin spitalele din Timișoara și Târgu-Jiu. Părinții săi au făcut şi fac în continuare ce ar face orice părinte în asemenea situație, tot ce este omenește posibil pentru a-și ajuta fetița să se facă bine. Și-au cheltuit toate economiile pentru vizite la medici şi ședințe de recuperare.

[highlight]Părinţii Sarei nu-şi pierd speranţa. Orice mic ajutor pe care-l primesc e un pas spre vindecarea copilei lor[/highlight]

Vestea bună este că familia Florescu a aflat de existența unei clinici de medicină hiperbară, în Constanţa. „Fără oxigen nu putem trăi” spun cei care au deschis, în 2008, clinica. Cum se efectuează oxigenoterapia hiperbară? Pacienţii intră într-o „încăpere” numită barocameră. Presiunea creşte foarte lent, iar bolnavii inspiră oxigen prin mască.. Pacienţii sunt monitorizaţi video şi EKG. De asemenea, există comunicare cu exteriorul. Şedinţa poate dura între 30 de minute şi 30 de ore, în funcţie de afecţiune, conform site-ului clinicii.

Din păcate, Sara nu și-a putut vedea, până acum, niciodată, părinții, însă după câteva ședințe la clinica din Constanța, starea Sarei s-a ameliorat:„Când o scoatem la soare, am observat că ochiul stâng îi reacționează puțin la razele puternice. Așa ne-au zis și medicii: are șanse să vadă cu ochiul stâng și să își revină. Acum, am găsit la Constanța o clinică unde i se fac ședințe de oxigenare hiperbară care încep să își arate efectul. Sunt buni specialiști cei de la Constanța! Din păcate, o singură ședință costă 100 de euro. Au reușit să facă opt ședințe, de atât ne-au ajuns banii. Nu mai avem bani. Au tot fost cheltuieli cu tratamente, spitale, nu regretăm nimic, Sara este lumina noastră, o iubim nespus. Am vândut tot ce s-a putut. Avem nevoie de bani, nu vom renunța, trebuie să aibă și Sara noastră șansa la o viață cât de cât normală”, a declarat Sabin Florescu, bunicul patern al Sarei Maria, conform gorj-domino.ro.

Sara-Maria2

Pentru ca șansa ei la recuperare să fie una reală, micuța va trebui să participe la minimum 15 ședințe pe an, în următorii doi ani și jumătate. După împlinirea vârstei de șase ani, nu se va mai putea face nimic pentru ea. Acum, șansa la o viață cât de cât normală a copilei înseamnă suma de 5.000 de euro, totalul costurilor ședințelor pentru următorii ani. La fiecare sută de euro strânsă, fetița va putea să facă o ședință cu oxigen la Constanța.

Untitled

În 2013, Sara a fost încadrată de către Protecția Copilului la gradul de handicap grav. Potrivit actelor medicale, fetița nu poate fi lăsată singură, necesitând în permanență un asistent personal. Sara Maria nici nu merge, nici nu poate vorbi sau vedea.

„Copiii și-au dorit mereu să fie părinți și au fost atât de bucuroși când au aflat că Anca este însărcinată. Nu ne-am imaginat chinul prin care trec acum. Sara este o minune de fetiță, este dulce și o iubim enorm. Este teribil să știi că nu mai ai bani pentru a-și duce copilul la medic, că nu mai ai bani să îi cumperi medicamente. Este groaznic. Știu că sunt atâtea cazuri în țara asta, fiecare merită o șansă. Avem nevoie de ajutor financiar, avem nevoie să ne ajute oamenii ca să încercăm să îi oferim Sarei șansa la o viață cât mai normală”, a spus, cu lacrimi în ochi, bunicul patern al micuței Sara Maria.
Ne-a impresionat mesajul unui gorjean la citirea anunțului de pe gorj-domino.ro: „STĂTEAM ȘI CITEAM ARTICOLUL ȘI MĂ GÂNDEAM CUM POT AJUTA. SINCER SUNT UN OM MODEST, NU CU VENITURI PESTE MĂSURĂ DAR SINGURUL LUCRU CARE MI-A TRECUT PRIN CAP ȘI SUNT SIGUR CĂ VA AJUTA ȘI PE ALȚII, ESTE ACELA DE A RENUNȚA TIMP DE O LUNĂ LA CAFEAUA BĂUTĂ DIMINEAȚA LA BAR, CAFEA PE CARE O POT BEA ȘI ACASĂ. ÎN SCHIMB BANII PE CARE ÎI DĂDEAM PENTRU CAFEA TIMP DE O LUNĂ LA TERASE O SĂ-I DIRECȚIONEZ CĂTRE VOI. SUNTEȚI NIȘTE SCUMPI…DOAMNE AJUTĂ ȘI MULTĂ SĂNĂTATE LA A MICĂ…ÎN SPERANȚA CĂ VOR GÂNDI ȘI ALȚII CA MINE SPER CA ÎN CEL MAI SCURT TIMP SĂ STRÂNGEȚI BANII NECESARI…SĂNĂTATE ȘI PUTERE VĂ DORESC. P.S. – ÎN SCHIMB SINGURUL LUCRU CARE-L VOI AVEA DE CÂȘTIGAT ESTE CĂ MÂINE POIMÂINE O SĂ TREC PE LÂNGĂ SARA, O SĂ O VĂD ZÂMBIND ȘI VOI ȘTI CĂ AM PARTICIPAT ȘI EU LA ZÂMBETUL EI…”

Voi ați renunța la cafeaua de la terasă pentru a face o faptă bună?

La ce alte capricii ați renunța de bună-voie pentru a contribui la dăruirea luminii ochilor unui copil? Haideți să ne punem puțin în locul Mariei Sara…Voi cum v-ați simți să știți că oameni care nu vă cunosc personal renunță la cafea, ciocolată, țigări etc. pentru a „cumpăra” lumina ochilor dvs.?

Pentru a oferi un exemplu și inspirație celorlalți cititori, precum gorjeanul care va renunța la cafeaua de la terasă pentru Maria a făcut-o, la rândul său, vă rugăm să postați în secțiunea de comentarii a acestui articol care sunt lucrurile fără de care puteți trăi, dar pe care, totuși, cheltuiți frecvent bani. Cât de ușor este să ajuți! E suficient să vrei să renunți la egoism. Așteptăm ideile dvs. și vă invităm să le punem, împreună, în practică. Răspândiți acest mesaj și hai să punem mână de la mână, pentru lumina ochilor Mariei, renunțând la un obicei nesănătos!