ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București i-a premiat astăzi pe copiii din Lotul Național de Informatică (juniori) care au câștigat medalii de aur și argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfașurată săptamâna trecută la Skopje (Macedonia).
 
Elevii medaliați sunt Maria Alexa Tudose - Colegiul „I.L. Caragiale” Ploiești, Maria Alexandra Udriștoiu și Adrian Emanuel Dicu - Colegiul „Frații Buzești” Craiova, Cella Florescu – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”. ICI București a acordat premii și profesorilor Ionel Vasile Pit - Rada, de la Colegiul „Traian” din Drobeta - Turnu  Severin și Eugen Nodea, de la Colegiul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Directorul General al ICI București, prof. univ. Doina Banciu, a înmânat diplomele de excelență tinerilor olimpici și le-a prezentat acestora Centrul de Date și Cloud Computing, cea mai importantă infrastructură de Cloud public din România. 

Reprezentantul Ministerului Comunicațiilor, Sorin Mureșan, i-a felicitat pe elevi și pe profesori pentru performanțele lor și i-a îndemnat să nu părăsească țara după terminarea studiilor în domeniu

Alexandru Oprean, secretar de stat în Ministerul Culturii, le-a declarat olimpicilor că cercetarea, tehnologia și știința sunt parte integrantă a culturii poporului român, iar prin performanțele lor ei, tinerii informaticieni, fac cinste unei țări întregi.

La festivitatea de premiere au luat parte și cercetatori de elită din domeniul informaticii românești și membri din conducerea ICI București.