ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul ungar Jozsef Szajer, membru al partidului conservator al lui Viktor Orbán, și-a anunțat demisia după încălcarea reglementărilor anti-Covid prin participarea la o petrecere într-un bar despre frecventat de homosexuali, la o aruncătură de băț de Grand Place, în centrul capitalei belgiene. 

25 de „prieteni” veseli (gay) aflați într-un bar din Bruxelles au considerat că e potrivit să-și facă de cap. O mică orgie în plin lockdown, descoperită de poliția belgiană care a pătruns în clădire pentru a o întrerupe. Persoane prinse că au încălcat măsurile de blocare ar fi, conform presei belgiene, diplomați, precum și un europarlamentar.
 
Incidentul depsre care scriu mai multe site-uri belgiene a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Conform acelorași surse belgiene, cei 25 de participanți la orgie sunt toți bărbați. În momentul arestării, unul dintre aceștia a încercat să se sustragă arestului, inițial încercând să fugă, apoi pretinzând că se bucură de imunitate parlamentară. În interiorul barului, agenții au găsit și droguri. Toți participanții au primit o amendă de 250 euro pentru încălcarea restricțiilor. 

Ulterior, presa blegiană a dezvăluit că europarlamentarul care a participat la acest sex-party în plin lockdown este Jozsef Szajer, membru proeminent al partidului Fidesz al prim-ministrului maghiar Viktor Orban. Weekendul trecut, el a demisionat în mod neașteptat din funcția de eurodeputat din Parlamentul European.

„Nu am consumat droguri, m-am oferit să fac testul, dar nu au făcut asta”, a declarat Szajer, afirmând că pastila de ecstasy găsită la el nu era a sa. Politicianul maghiar a vorbit despre „un pas greșit personal” care ar nu ar vrea „să se reperecuteze asupra țării saua partidului meu”. Potrivit unei note din cadrul procuraturii, bărbatul a fost identificat după ce a fost văzut de un trecător în timp ce „încerca să fugă de la primul etaj al barului, de-a lungul unui jgheab”, având mâinile pline de sânge.