ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română susține și îi îndeamnă pe toți credincioșii să participe la Marșul pentru Viață, ediția 2015, se arată într-un comunicat de presă postat pe siteul basilica.ro.

[P] Cararea Împaratiei - Arsenie BOCA - comanda online

În document se arată că Biserica a arătat mereu importanța familiei, "instituţia sfântă cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani".
Marșul pentru viață va avea loc sâmbătă, 21 martie, concomitent în 60 de orașe ale țării și în Republica Moldova.

Mai mult, Biserica afirmă că avortul a devenit o adevărată plagă pentru națiunea română și susține adopția pentru familiile care nu pot avea copii.

"Întrucât, în perioada 1958-2008, în România, au fost avortaţi peste 22 milioane de copii, avortul a devenit o plagă pentru poporul român care se află astfel într-o scădere demografică îngrijorătoare.De aceea, Biserica binecuvintează şi încurajează adopţia de copii de către familiile care nu pot da naștere la prunci şi îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi, mai ales în parohiile sărace, și, totodată, să susțină formarea spirituală a tinerei generații, în iubire față de Dumnezeu și de semeni", consideră autorii documentului.