ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Numărul românilor care s-au prezentat la centrele de transfuzii  în ultimele trei zile se ridică la 7.315, cu 38,73 la sută mai mulţi decât înaintea lansării campaniei", a anunţat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

"Numărul mare de donatori a fost pentru noi un semnal că e nevoie să reînfiinţăm centrele de donare în spitale. Românii au dovedit că sângele apă nu se face. Le mulţumesc cetăţenilor care au donat, de asemenea colegilor mei, miniştrii cabinetului Ponta, care s-au alăturat acestei campanii. Am încredere că acest gest civic va deveni unul constant, astfel încât multe vieţi să poată fi salvate. În numai trei zile am reuşit să avem în centrele de donare 7.315 oameni, cu 38,73 la sută mai mulţi decât în zile obişnuite", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, care a precizat că această campanie va continua şi în perioada următoare.

Cei care vor să doneze se pot prezenta la sediile centrelor de transfuzii sau la spitalele unde se colectează sânge, cu actul de identitate. Aceştia vor completa un chestionar, vor fi suspuşi unui triaj şi apoi unui examen clinic şi, în funcţie de rezultatul analizelor, li se comunică dacă pot sau nu dona sânge.