ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea lui Felix Făgărășan, în vârstă de 37 de ani, din Deva, este una impresionantă. Având o ambiție ieșită din comun, românul a demonstrat că, dacă crezi cu adevărat în visul tău e imposibil să nu reușești.

La 22 de ani, Felix Făgărășan a decis să plece în Italia, în căutarea unui trai mai bun. Câteva luni a fost nevoit să doarmă pe străzi, într-o cutie din carton, în locuri la periferia orașului Lucca,  oraș situat în Toscana, lângă Pisa și Firenze.

A reușit într-un final să se angajeze la o fabrică de hârtie din Lucca, ca tehnician pe mașinăriile computerizate de acolo, având un contract încheiat pe perioadă nedeterminată.

Cu banii câștigați din salariu, pasionat dintotdeauna de fotografie, tânărul devean a început să investească în echipamentele fotografice. A realizat câteva poze, din joacă, participând la câteva competiții și concursuri de specialitate, pe care le-a câștigat. Așa s-a trezit contactat de cei de la National Geographic, care i-au propus să îi reprezinte în toată Italia.

"Am fost mereu pasionat de fotografie și am început să fac nebunii, investind în aparatură. După ce am câștigat mai multe concursuri de fotografie, atât în Italia, cât și internaționale, am fost contactat de ei… Mă știau italian. Apoi, am spus că sunt român, dar nu i-a interesat, doreau să pot documenta Italia fiind acolo în numele lor. Și așa a început totul. Încă lucrez la acea fabrică, în care facem acei rotoli de bucătărie și tot ce ține de uzul domestic, șervețele, hârtie igienică etc. Am făcut rădăcini fără să îmi dau seama. Nu poți trăi doar din fotografie. E un hazard ”, a spus Felix Făgărășan pentru Libertatea.

Făgărășan este membru al societății National Geographic de aproape trei ani, timp în care a realizat fotografii încântătoare și foarte apreciate de publicul din Italia. O mare parte dintre ele au fost publicate și pe site-ul oficial al National Geographic.