ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat într-o vizită oficiala în capitala Iranului, Teheran, a fost prezent la un eveniment la care era afișat steagul Moldovei, dar de pe stemă lipseau crucea și sceptrul.

Imaginea apare într-una dintre postarile de pe contul de Facebook al lui Dodon, el fiind prezent la deschiderea Campionatului Mondial de șah, în calitate de președinte al Federației Moldovenești de șah, Scrie Radio Chișinău.

„De drapel în timpul vizitelor nu Președintele este responsabil, ci Țara primitoare. De obicei de aceste subiecte se ocupă Ambasada, care lipsește la Teheran. Ne clarificăm”, a sris Igor Dodon pe rețeaua de socializare.

Reacțiile nu au întarziat să apară, mai mulți dintre cei care au comentat postarea considerănd situația drept o „rușine” și ca Dodon ar trebui „să-și dea demisia”, deoarece „a profanat steagul și stema statului, eliminând crucea și sceptrul”.

Cazul nu este singular, comentează Radio Chișinău, care amintește că „purtătorul de cuvânt al Igor Dodon, Ion Ceban, a publicat, de asemenea pe Faceebook, un comunicat de presă la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din 1 septembrie 2015 cu privire la deschiderea unui consulat onorific moldovenesc în regiunea Antalya, în care oficialități de la Chișinău și de la Ankara, la fel apar, pe fundalul unui drapel în care acvila din stemă este fără cruce”.

Foto: Igor Dodon (Facebook)