ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dogon, a anunțat că, până la sfârșitul lunii februarie, cel târziu începutul lunii martie, va veni cu o inițiativă de modificare a Constituției, pentru ca președintele să aibă dreptul de dizolvare a Parlamentului în anumite circumstanțe, în afară de cele prevăzute de actuala Constituție.

Dodon a precizat că are patru-cinci variante de modificare a Constituției, care sunt prevăzute și în experiență internațională, și în țări cu statut semi-prezidențial și că nu exclude ideea unui referendum național pentru atribuții suplimentare oferite președintelui țării.

„Modificarea Constituției poate fi inițiată sau de Parlament cu 34 de voturi, sau de guvern, sau de cetățeni, prin colectarea semnăturilor.Eu nu exclud că noi am putea să ajungem la ideea unui referendum național pentru atribuții suplimentare oferite președintelui țării. Dar vom vedea. La sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie eu voi iniția această modificare, așa cum am promis. Scopul este să obținem alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon pentru Radio Europa Liberă.