ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea Petru Vodă a anunţat ieri, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel,  că începe demersurile oficiale pentru canonizarea Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, un simbol al rezistenţei anticomuniste din România. "Părintele Calciu a fost unul dintre acei luptători anticomuniști care au mărturisit credința lor în Hristos și în ideea națională, cu însuși sângele lor. A îndurat peste 21 de ani de închisoare sub comuniști (1948-1964, 1979-1984), trecând și prin furia iadului reeducării din pușcăria pentru studenți de la Pitești (1949-1951), unde a făcut anumite compromisuri. Cu multă pocăință, a reușit să depășească această greșeală, refuzând ulterior orice compromis cu sistemul comunist", se scrie pe Wikipedia.

Parintele-Calciu-si-Ronald-Reagan ActiveNews.RoPentru poziţia sa deschisă împotriva regimului comunist, enunţată public, pe treptele bisericii, prin celebrele "Şapte cuvinte către tineri" - o parte, audio, aici - a fost rearestat în 1979. "După 5 ani și jumătate, în 20 august 1984, este eliberat, ca urmare a presiunilor internaționale venite din partea liderilor lumii, cum ar fi Margaret Thatcher, Ronald Reagan (foto dreapta), Papa Ioan Paul al II-lea", mai arată sursa citată. Se stabileşte în Statele Unite unde continuă lupta pentru cauza românescă şi ctitoreşte Biserica „Sfânta Cruce” din Alexandria, Virginia, lângă Washington D.C., unde şi slujeşte pentru comunitatea românească. După 1989, vine adeseori în România, unde se împacă şi cu Patriarhul Teoctist pe care, pe patul de moarte de la Spitalul Militar îl consideră "cel mai drept dintre toţi".

Părintele Gheorghe Calciu a murit după o lungă suferinţă pe 21 noiembrie 2006, de Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică. Prohodirea de la Mănăstirea Radu Vodă a fost condusă de Patriarhul Teoctist iar slujba de înmormântare de la Petru Vodă, Mănastire unde, potrivit Testamentului său, a vrut să se odihnească „până la Învierea cea de obște“, de Părintele Justin Pârvu, camarad de temniţă şi credinţă. După slujba de îngropăciune la care au participat mii de români din toate colţurile lumii, Părintele Justin Pârvu a făcut semnul sfintei cruci şi a rostit cuvintele sacre ce respectă tradiţia strămoşească şi voinţa Părintelui Gheorghe Calciu: „Se pecetluiește aceasta groapă până la a Doua Venire a Domnului“.

Astăzi, stareţul Mănăstirii Petru Vodă lăsat chiar de Părintele Justin Pârvu înainte de plecarea sa le cei drepţi, Protosinghel Hariton Negrea, împreună cu obştea, fac apel la credincioşi  - prin acest Comunicat public - ca prin mărturisirea lor să contribuie la dosarul de canonizare al Părintelui Gheorghe Calciu, pătimitor şi mărturisitor al închisorilor comuniste. Biserica catolică a canonizat deja un număr de foşti deţinuţi politici din România, unguri şi români, dintre care cel mai cunoscut nume este cel al prinţului Vladimir Ghica. ActiveNews apreciază că în urma acestui demers Biserica Ortodoxă Română ar putea avea primul martir al temniţelor antihristice în calendarele ortodoxe.


Părintele Gheorghe Calciu şi-a continuat mărturisirea sa neclintită în apărarea credinţei şi după căderea comunismului, în epoca globalistă, după cum stă dovada acest interviu: