ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe zeci de persoane au demonstrat, duminică, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, împotriva proiectului de lege al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care doreşte interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar, se arată într-un comunicat al Partidului "Totul pentru Ţară", trimis la redacţie.

Manifestanţii, care au purtat drapele tricolore şi portrete ale unor membri marcanţi ai Mişcării Legionare au evocat faptul că proiectul de lege al lui Antonescu merge până acolo, încât stabileşte "adevărul istoric general recunoscut", ceea ce este de competenţa istoricilor şi cercetătorilor, nu a politicienilor.

"A lăsa la latitudinea procurorilor stabilirea “adevărului istoric” reprezintă un atribut al regimurilor dictatoriale", a arătat Florin Dobrescu, unul din reprezentanţii organizatorilor.

Un alt vorbitor, Alexandru Costache, reprezentantul Fundaţiei "Ion Gavrilă Ogoranu", a declarat că prin adoptarea actualei legi, statul poate pedepsi inclusiv anumite discursuri religioase, dacă temele abordate sunt asemănătoare cu cele abordate de legionari în perioada interbelică.

Manifestaţia s-a încheiat cu aprinderea de torţe în memoria legionarilor căzuţi victime ale represiunii şi cu intonarea "Imnului legionarilor căzuţi".

manifestatie-contra-legii-antilegionare-a-lui-crin-antonescu-1