ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Este politica Statelor Unite să nu confirme sau să infirme prezența sau absența armelor nucleare în vreun amplasament general sau specific”, spune, într-un comunicat remis Digi24, Henrietta Levin, purtător de cuvânt la Departamentul Apărării.

Reacția Pentagonului vine după ce publicația EurActiv.com a susținut, citând surse independente, că Statele Unite ar fi început transferul focoaselor nucleare staționate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton și Ankara în urma loviturii de stat eșuate din noaptea de 15-16 iulie, informație negată ferm de Ministerul de Externe de la București.

Materialul EurActiv.com a fost actualizat cu o reacție din partea NATO cu privire la arsenalul nuclear american pe teritoriul european. Blocul militar occidental a făcut trimitere la comunicatul final al Summitului NATO de la Varșovia:
”Capacitatea nucleară a NATO de descurajare a unor agresiuni se bazează în parte și pe focoasele nucleare ale Statelor Unite, care au fost desfășurate în mai multe state europene, precum și pe capacitățile și infrastructura oferită de către aliați. Acești aliați se vor asigura că toate componentele sistemului nuclear de descurajare a unor agresiuni sunt în siguranță, securizate și eficiente”.