ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zbaterea partidelor de pe scena politică românească de a desemna candidat sau candidaţi la alegerile prezidenţiale ocupă prima pagină a ziarelor şi este subiectul analizelor televizate. Cu toate acestea, există şi oameni lucizi care văd dincolo de perdelele de fum şi spun lucrurilor pe nume.

Istoricul George Damian a făcut o analiză tăioasă a realităţii politice româneşti. Acesta spune că nu există "dreapta" sau "stânga", iar Guvernele de la Bucureşti sunt irelevante, pentru că "România a devenit o colonie".

"În România de azi nu există politică de dreapta sau de stânga. Guvernele de la Bucureşti sunt irelevante, politicienii români sunt compradori şi nimic mai mult. Din punct de vedere economic România a devenit o colonie, nu mai există politici economice naţionale, nu mai există planificare, nu mai există strategie de dezvoltare. Diverşi oameni proveniţi din fosta nomenklatură comunistă ajung să administreze un teritoriu şi o populaţie conform unor directive venite de la instituţii supranaţionale".

Despre zbaterea celor care se auto-intitulează "dreapta", în acest moment, Damian afirmă răspicat: "Discuţia despre dreapta şi stânga în politica românească este inutilă. Dreapta românească a fost exterminată fizic în puşcăriile comuniste. Supravieţuitorii au fost căpuşaţi rapid după 1989 şi a fost stoarsă toată vlaga din ei. Câtă vreme clasa politică de la Bucureşti a pierdut orice urmă de control asupra economiei româneşti pur şi simplu nu se mai poate discuta despre orientări ideologice. De aici şi confuzia totală, cu social-democraţi care rup lespezile mănăstirilor sau cu lideri de dreapta adepţi ai post-modernismului neo-marxist. Pentru un politolog întreg la cap România este un spaţiu al suprarealismului politic".

Puteţi citi întreg articolul, AICI.