ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliului Superior al Magistraturii a reacționat marți, după atacul lansat de ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, la adresa Inspecției Judiciare. Klemm a susținut la deschiderea anului universitar, la Facultatea de Drept a Universității București, că instituția-cheie din sistemul judiciar românesc este este un instrument de presiune asupra magistraților. Secția pentru judecători a CSM, condusă de Simona Marcu, i-a replicat lui Klemm că afirmațiile sale sunt de natură să afecteze încrederea societății în actul de justiție și că Inspecția Judiciară este o instituție care se bucură de autonomie și independență operațională.

„Având în vedere discursul public al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, domnul Hans Klemm, susținut la data de 1 octombrie 2018 cu ocazia deschiderii anului universitar la Facultatea de Drept a Universității București,
 
Secția pentru judecători, în majoritate, exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare, instituție importantă în configurația autorității judecătorești, care se bucură de autonomie și independență operațională, precum și față de unele aprecieri inoportune și selective în legătură cu conduita magistraților. O astfel de abordare poate fi de natură a afecta încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii.
 
Secția pentru judecători reafirmă, pe această cale, atașamentul la valorile unei cooperări internaționale loiale și subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat și responsabil care să consolideze încrederea cetățeanului în actul de justiție”, se arată în comunicatul CSM.