ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manolache Lenuța are 36 de ani și este din satul Chiraftei, comuna Măstăcani, județul Galați. Este căsătorită, mamă a trei copii. Cel mai mic dintre ei are 7 ani.

Lipsa banilor și dorința de a le oferi copiilor ei o viață mai bună au împins-o pe femeie să-și caute de lucru în afara țării, iar din ianuarie s-a angajat, ca îngrijitoare, într-un azil de bătrâni din orașul Graz (Austria). Acolo s-a îmbolnăvit și a fost internată într-un spital, după cum a povestit ea familiei.

La începutul lunii iulie, Lenuța s-a întors acasă, în România, și a rămas aici trei săptămăni. Apoi, a plecat din nou în Austria, la locul ei de muncă. Ziua aceea, în care ea a ieșit cu mașina din curtea casei, a fost ultima în care copiii și-au văzut mama.

 

La 1 august, femeia urma să se reîntoarcă acasă. Primise din Austria banii pe concediul medical, circa 3.000 de euro. Pe drum, în Ungaria, femeia a dispărut fără urmă. La fel și Volkswagen-ul passat vișiniu, cu număr de Austria (G 550 NT), pe care ea îl conducea.

Soțul ei, Manolache Laurențiu, a vorbit ultima oară cu ea la telefon în acea luni, 1 august, în jurul orei 16:30. „Mi-a spus că e în Ungaria, că pe GPS îi arată că mai are 2 ore până intră în România și că s-a oprit la un popas”, ne-a declarat bărbatul. „Nu mi-a spus numele popasului... Era bucuroasă că se întoarce acasă, a vorbit și cu copiii la telefon. Iar de atunci nu mai știm nimic de ea. Pe numărul ei de telefon, care e cumpărat din Austria, intră de atunci robotul, într-o limbă străină.”

Familia a așteptat câteva zile ca ea să apară sau să dea vreun semn de viață. Vineri, 5 august, dispariția femeii a fost sesizată la poliție, iar cazul a intrat în atenția Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul Județean de Poliție Galați. 

Cei care au văzut-o pe Lenuța, știu ce s-a întâmplat cu ea sau au informații ce pot ajuta la găsirea ei sunt rugați să ia legătura cu Poliția, la numărul de telefon 0236/407.000 - int. 20168 sau cu familia, la numărul 0723.756.222 (Manolache Laurențiu).