ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a fost dată în judecată la Curtea Europeană de Justiție de către Comisia Europeană, deoarece nu a închis 68 de gropi de gunoi municipale, care reprezintă un risc serios pentru sănătatea oamenilor și mediu, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, preluat de Agerpres.

Măsuri similare au fost adoptate deja împotriva altor șase state membre, respectiv Bulgaria, Cipru, Spania, Italia, Slovenia și Slovacia, iar Curtea Europeană de Justiție a emis hotărâri care condamnă Bulgaria, Cipru și Spania.

România era obligată să închidă sau să reabiliteze cele 68 de gropi de gunoi neconforme până la data de 16 iulie 2009.

Ministerul Mediului avertizase că România riscă să plătească, începând cu 2017, o amendă de 124.000 de euro pe zi, pentru faptul că autoritățile nu au reușit să închidă depozitele municipale de deșeuri.

De-a lungul timpului, Ministerul Mediului a punctat faptul că responsabilitatea pentru închiderea depozitelor de deșeuri aparținea, în totalitate, autorităților locale, iar sancțiunile care ar fi impuse vor fi suportate de la bugetele locale.