ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a tăiat livrarea de gaze către Ucraina până când Kievul nu va face o nouă plată, a transmis, miercuri, directorul Gazprom, Alexei Miller.

Decizia gigantului rus vine după ce ieri, ministrul rus al energiei a declarat că va opri livrările de gaze, din cauza faptului că Naftogaz (compania ucraineană) nu a platit în avans banii pentru gaze.

Chiar dacă, până acum ceva timp, cele doi parți au ajuns la un pact prin care se asigura livrarea de gaze naturale între lunile octombrie și martie, iar Ucraina plătise în avans 234 de milioane de dolari pentru gazele din luna octombrie, se pare că această înțelegere a căzut. Decizia ar putea fi luată și pentru livrările de cărbune.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.