ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului american Indiana, Mike Pence, a promulgat joi o lege menită să protejeze libertatea religioasă, informează AP.

Aceasta îi dă posibilitatea unei persoane să refuze a îndeplini un serviciu sau o prestație, dacă acestea sunt împotriva credinței individului. Termenul de "persoană" a fost definit astfel încât să includă şi instituţii religioase, afaceri sau asociaţii.

[P] FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII - comanda online

De la promulgarea legii, statul Indiana a fost puternic criticat de către organizațiile și lobby-ul homosexual, care acuză noul act normativ de discriminare.

"Legea nu este despre discriminare ci oferă putere oamenilor să îşi confrunte guvernul dacă acesta îşi depăşeşte prerogativele", a declarat Pence.

Mai multe sute de persoane, susținătoare ale persoanelor homosexuale, s-au strâns în această dimineață pentru a protesta împotriva legii, dar guvernatorul a declarat că "nu se va schimba nimic" în privința actului normativ.