ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul "Patru nunți și o provocare" nu s-a stins odată cu ședința CNA din 1 octombrie. Atunci, membrii Consiliului au analizat emisiunea de la PRO TV, care a primit un număr record de reclamații: 2 000!

Practic, reclamanții au solicitat sancționarea postului PRO TV pentru că în timpul emisiunii s-a prezentat o "căsătorie" între doi homosexuali, lucru nepermis de legea din România. Mai mult, emisiunea  a fost difuzată la o oră nepotrivită, fiind ușor accesibilă minorilor, mai spuneau aceștia.

În ședința CNA din 1 octombrie, CNA a decis nesancționarea postului PRO TV, în urma unui vot: 5-4 în favoarea postului din Pache Protopopescu.

Mai târziu, însă, jurnalistul Victor Roncea a contestat decizia, acuzând faptul că nu s-a audiat niciun reclamant.Mai mult, acesta a cerut și stenograma ședinței. Luni, 11 noiembrie,  jurnalistul a primit documentul în cauză, pe care l-a publicat pe blog și pe care îl reproducem mai jos:

Şedinţa din 01.10.2013

                                                            -extras-

 

Laura Georgescu: Mulţumesc frumos. Doamna Păpureanu… Avem şi un punct de vedere de la post. Da… da… da… da. Aveţi întrebări pentru invitată? Doamna Gubernat?

Monica Gubernat: A fost o nuntă simbolică sau o nuntă reală?

Reprezentant post: A fost o ceremonie religioasă.

Monica Gubernat: Adică doamna aceea era pastor… pastor.

Reprezentant post: Da.

Monica Gubernat: Nunta a fost pe bune, cei doi au fost căsătoriţi în acel rit creştin, cum se autodeclară?.

Reprezentant post: Da.

Monica Gubernat: Deci, căsătoria e reală.

Reprezentant post: Da.

Monica Gubernat: Mulţumesc.

Laura Georgescu: Doamna Iorga?

Narcisa Iorga: Vroiam să întreb şi eu pentru că emisiunea este… genul emisiunii e declarat reality şi nu văd unde e realitatea aici. Sincer!. Deci nu ştiu ce e real şi ce e scenariu din această…. din acest episod ca să zic aşa. Vă rog să-mi daţi mai multe detalii. Cum aceşti doi protagonişti s-au căsătorit deja şi dumneavoastră i-aţi găsit şi aţi reluat procesiunea pentru această emisiune sau ce e reality aici că nu înţeleg. Nu… chiar nu… vreau să-mi dau seama,.. detalii.

Reprezentant post: Nu i-am găsit noi. În urma anunţului  de preselecţie, s-au prezentat la preselecţie. Este un concurs în care cuplurile îşi programează nunta şi se întrec în realizarea acestui eveniment. Care face cea mai frumoasă, mă rog care face cea mai frumoasă nuntă câştigă un premiu. Asta era miza. Iar imaginile sunt reale, sânt nunţile lor.

Narcisa Iorga: În România nu poţi să faci o nuntă dacă nu eşti căsătorit. Eu aşa ştiu. Că ţi se  cere certificatul de căsătorie la biserică. Păi când mă gândesc la nuntă şi la cununie, la asta mă refer. La biserică, oricare ar fi ea… Da, daţi-mi voie să vorbesc, dacă nu vă supăraţi.

Pentru continuarea materialului faceți CLICK AICI.

Sursa foto: agentiadepresamondena.com