ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile americane sunt îngrijorate de faptul că Edward Snowden, care este în posesia a zeci de mii de documente secrete, ar putea face publice informaţii privind acţiunile întreprinse de SUA împotriva altor state, ca Rusia, Iran sau China, scrie The Washington Post.

Ediţia online a ziarul vorbeşte despre o ţară, membră NATO, care ar fi spionat Rusia pentru Statele Unite. Această informaţie a apărut în aceeaşi zi cu ştirea că americanii au înregistrat convorbirile telefonice de 35 de lideri mondiali.

Cancelarul german Angela Merkel a fost unul dintre oficialii de top din lume, ale căror telefoane au fost ascultate de către serviciile secrete americane.

Fost administrator de sistem la CIA, Edward Snowden a trimis documente secrete publicaţiilor The Guardian şi The Washington Post la sfârşitul lunii iunie, anul trecut, apoi a fugit din ţară. După o lună petrecută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, i-a fost acordat azil temporar în Rusia. Publicaţiile de mai sus au anunţat că vor dezvălui informaţiile pe care le-au primit de la Snowden în mod treptat.