ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Alte două cutremure s-au produs miercuri, în Vrancea. Conform datelor publicate de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), primul s-a produs la ora 17:08, la adâncimea de 140 kilometri și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter, în timp ce al doulea s-a produs la ora 17:14, la o adâncime de 120 kilometri, cu o magnitudine de 3 grade.

Știrea inițială

Un seism cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara RIchter a s-a produs miercuri, în jurul prânzului, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 127,5 kilometri, informează Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Este cel de-al șaptelea cutremur produs în luna februarie, majoritatea mișcărilor telurice fiind cuprinse între 2 și 3 grade pe scara Ruchter.

Cel mai puternic seism din ultima perioadă a fost înregistrat în noaptea zile de 28 decembrie 2016, a avut o magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter și a fost resimțit la București și la Iași.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat un ghid pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații etc.) CARE POATE FI CONSULTAT AICI.

Foto: infp.ro