ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acesta e genul de spectacol pe care organizaţia suedeză de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT) RFSL, finanțată de stat, l-a organizat pentru elevii de 15 ani din Stockholm, pentru a promova “dragostea".

RFSL (Federația suedeză de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) a organizat, împreună cu câțiva elevi, evenimentul "Săptămâna Mândriei" la Liceul Kungsholmen. “Săptămâna Mândriei” ar fi trebuit să "răspândească un sentiment de deschidere și iubire în școală".

"Săptămâna Mândriei" s-a încheiat cu un eveniment desfăşurat în amfiteatrul liceului, unde câteva persoane au pus în scenă un spectacol. Dar nu a fost despre o piesă a lui Shakespeare; ci despre "dragoste" și "deschidere către LGBT". O femeie s-a dezbrăcat pe scenă, a fost bătută de un bărbat și, după ce a căzut la pământ, omul a început să micţioneze pe ea.

Luni, după spectacol, conducerea şcolii a trimis o scrisoare către toți angajații, cerându-le acestora să nu vorbească despre acest eveniment. Când site-ul suedez de știri online Fria Tider a luat o declaraţie unui oficial al liceului, Lesley Brunnman, acesta a confirmat că evenimentul a avut loc și a susţinut că a fost "doar o experiență teatrală".

Elevii de la Liceul Kungsholmen au vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.