ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolae Ceauşescu este considerat de cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al României, arată un sondaj INSCOP, comandat de ziarul Adevărul.

Respondenţii au fost solicitaţi să aleagă din lista tuturor preşedinţilor României, de la instaurarea, de către sovietici, a Republicii, ca formă de organizare a ţării.

Astfel, dintre Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, pe primul loc în preferinţele românilor s-a situat fostul dictator comunist, cu 24,7%. Ceauşescu este urmat, ca şi în realitate, de către Ion Iliescu, cu 19,1% din optiunile publicului. Pe locul trei este actualul şef de stat, Traian Băsescu, cu 14,2%. Emil Constantinescu a strâns doar 9,7% din preferinţele românilor şi este pe ultimul loc.

Totuşi, 23,9% dintre concetăţenii noştri au afirmat că niciunul din cei patru nu s-a ridicat la înălţimea funcţiei.

In realitate, vorbim despre o falsă pozitivare a unui Nicolae Ceauşescu, care este asociat cu o perioada percepută ca mai ordonată din punct de vedere al vieţii cotidiene, dar ale cărei lipsuri s-au mai uitat. Pozitivarea relativă a lui Ceauşescu vine şi în scopul evidenţierii imaginii totuşi proaste pe care publicul o are cam despre toţi preşedinţii postdecembrişti ai României. Să nu uităm că spre finalul mandatelor toţi aceştia au încheiat cu un nivel redus de încredere publică”, a afirmat Darie Cristea, coordonator proiecte Inscop.