ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul pentru Politici Publice a sesizat Senatul României cu privire la înregistrarea unui dublu vot al senatorului Florian Bodog, ministrul Sănătății, chiar la aprobarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2017 care abrogă OUG nr. 13/2017, se arată într-un comunicat al IPP.

„Senatul României a votat azi în plen în unanimitate (118 voturi PENTRU) în favoarea adoptării Proiectului de lege pentru aprobarea O.U.G. nr. 14/2017 pentru abrogarea O.U.G. nr. 13/2017. Varianta adoptată de Senat merge la Camera Deputaților, condusă de Liviu Dragnea.

Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori asupra în ședința de plen, în care s-a discutat proiectul mai sus menționat, am putut constata, cu surprindere, unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că Senatorul Florian Bodog (actualul Ministru al Sănătății) apare că ar fi votat de 2 ori în aceeași ședință, pentru același proiect. Cele două voturi ale Ministrului/Senatorului Bodog în favoarea aprobării aceluiași proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2014 și implicit pentru abrogarea OUG nr. 13/2017 contestată de către cetățeni, este surprinzător și din perspectiva anterioarei opțiuni de a aproba, alături de ceilalți miniștrii din cabinetul Grindeanu, proiectul de OUG nr. 13/2016 fără niciun comentariu (conform stenogramei ședinței de guvern din ianuarie a.c. dată publicității recent de Guvern)

IPP cere Biroului Permanent al Senatului României să ofere public o explicație pentru acest listing de vot conținând voturi duble și să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracțiuni”, se arată în comunicat.

La rândul său, Minusterul Sănătății a făcut, prin intermediul unui act oficial, precizări cu privire la sesizarea IPP.

„Prof. Dr. Florian BODOG, ministrul Sănătății respinge cu fermitate acuzațiile aduse astăzi de către reprezentanții Institutului pentru Politici Publice referitoare la 'suspiciunea de vot dublu pe Ordonanța 14'.

Ministrul Sănătății este la al doilea mandat de senator, cunoaște procedurile privind modalitatea de vot în Senatul României și, ca urmare, nu ar putea produce o astfel de eroare.

Mai mult, ministrul BODOG a declarat că nu ar fi avut nici un motiv să procedeze într-o asemenea măsură, Coaliția aflată la guvernare având majoritatea voturilor în Senat”, precizează actul MS.