ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă a fost atacată cu pietre pe stradă și insultată de un grup de tineri în uniforme de școală. „Tu nu ești fată, ești imigrantă și nu ar trebui să fii în această țară”, i-au strigat aceștia victimei. Incidentul xenofob a avut loc în ziua de 30 septembrie, în localitatea Antrim din Irlanda de Nord. 

Ambasada României la Londra informează că, din datele pe care le-a primit de la autoritățile britanice, „tinerii agresori au fost identificați și urmează să presteze muncă în folosul comunității. Unul dintre aceștia, împreună cu familia, a mers și a cerut scuze victimei”.

Reprezentanții Ambasadei spun că au contactat victima și au asigurat-o de întreg sprijinul autorităților române și, totodată, de faptul că se va conlucra cu autoritățile locale, în vederea reducerii riscului unor incidente similare.

Ȋn comunicatul de presă emis, Ambasada României la Londra precizează că „în ultima perioadă au fost semnalate mai multe astfel de incidente în Irlanda de Nord, acestea nefiind îndreptate însă exclusiv împotriva cetățenilor români; ținte ale atacurilor au fost cetățeni slovaci, polonezi, chinezi și de alte naționalități.

Ambasada României la Londra își exprimă regretul față de incident și condamnă acest fel de acțiuni îndreptate împotriva cetățenilor români din Marea Britanie. Totodată, îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autoritățile britanice competente, cât și misiunea diplomatică a României în Marea Britanie”.