ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 17.50 Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a propus pe ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, pentru interimatul de la Ministerul Justiției, după demisia lui Florin Iordache.

Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Propunerea a fost transmisă președintelui Klaus Iohannis. Interimatul nu poate dura mai mult de 45 de zile.

Știrea inițială

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, după ședința de Guvern de joi, că a decis să-și înainteze demisia din funcție, informează Agerpres.

„De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministrul al Justiției”, a declarat Iordache pentru sursa citată.

Florin Iordache a fost învestit în funcția de Ministru al Justiției în data de 4 ianuarie 2017.

În 5 februarie, premierul Sorin Grindeanu declara că va cere demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, ca urmare a modului deficitar de a comunica pe tema OUG pe Justiție, el arătând că i-a „lăsat” câteva zile necesare pentru a trece bugetul de Parlament, adaugând că Florin Iordache și Ministerul Justiției își asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat legat de scandalul privind OUG 13.

Guvernul adoptase, pe 31 ianuarie seara, prin Ordonanță de Urgență, modificarea codurilor penale.