ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de religie de la un liceu din Braşov este acuzat de Asociaţia Secular-Umanistă din România că foloseşte la oră un "discurs intolerant, discriminatoriu" faţă de homosexuali.

CITEŞTE ŞI Marea Britanie: Predicator stradal, AMENDAT pentru citirea unor pasaje din Biblie în care era incriminată homosexualitatea

Broşura este editată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), iar în paginile acesteia homosexualitatea este prezentată drept o "fărădelege", o "boală", un "stigmat", o "ameninţare a civilizaţiei".

CITIŢI ŞI Fața NEVĂZUTĂ a homosexualității: un tânăr din București a avut relații cu peste 100 de bărbați într-un an în timp ce era bolnav de SIDA. Detalii șocante despre stilul de viață gay

Reprezentanţii asociaţiei au catalogat gestul profesorului de religie drept inacceptabil şi au solicitat conducerii liceului şi Inspectoratului Şcolar Braşov să înceapă o anchetă în acest sens.

"Poziţia ASUR este neechivocă: în unităţile publice de învăţământ trebuie să se respecte o strictă neutralitate religioasă, iar în cadrul orelor de Religie trebuie predată Istoria Religiilor, şi nu viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela", subliniază ASUR.

CITIŢI ŞI Copilul din fotografia asta poate fi al tău. Cum îi explici ceea ce NU VREA să vadă?