ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un articol extrem de întortocheat din publicaţia patronată de un om acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală, plânge de mila unui cuplu de homosexuali, care se simt discriminaţi că fetiţa lor de trei ani nu mai poate să vadă bărbaţi "în curul gol" în vestiarul unei piscine, după cum spunea un martor ocular. Încercaţi să vă imaginaţi scena. Eu nu pot.

De la început trebuie spus că articolul nu-şi doreşte să afle dacă expunerea unui copil de 3-4 ani la nuditate are efecte negative asupra dezvoltării ulterioare a copilului şi dacă este normal un astfel de comportament. Asta s-ar fi întâmplat doar dacă un copil pleca la mânăstire. În cazul de faţă, copiii sunt doar un pretext pentru încă o pledoarie mincinoasă pentru căsătoriile şi familiile homosexuale.

Mincinoasă pentru că transformă posibila dramă a fetiţei care nu s-a mai putut duce la toaleta grădiniţei, într-un caz de discriminare "pe motive de orientare sexuală" deşi cei acuzaţi au specificat clar că regulile sunt la fel pentru toţi.
Mai mult, se propagă afirmaţia unuia dintre homosexuali, cum că "Suntem o familie cu doi taţi",  deşi aşa ceva nu există în legislaţia statului român.Şi conform legii statului român, nu sunt căsătoriţi. Dar asta e irelevant, se pare.

Cum poţi să te pretinzi obiectiv în tratarea subiectului, în momentul în care ceri părerea NUMAI unor anumite persoane, cu anumite vederi? Iustina Ionescu este "avocat de Drepturile omului şi Director de Programe ECPI – Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice", care în ciuda numelui pompos, este doar o fundaţie privată, al cărei preşedinte este Florin Buhuceanu, şeful unui alt ONG, Accept. Care se pronunţă şi el asupra subiectului, firesc.

Accept, care este parte implicată în plângerea adresată Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi care conform autoarei articolului, este o "organizaţie care apără drepturile omului şi are un interes legitim în combaterea discriminării îndreptată împotriva unui grup de persoane". O altă minciună.

Pentru că Accept se ocupă doar cu drepturile homosexualilor. Asta când nu ameninţă cu cenzura şi intimidarea în cazurile în care "unii", probabil aceia la care se face referire la începutul articolului, îşi exercită dreptul la liberă exprimare.

Răspunsul de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) este intepretat ca dând dreptate "celor doi taţi" în lupta lor cu patronii piscinei. În realitate, afirmând că este "demers solicitat de către Lestat(numele fals al unuia dintre bărbaţi - n.r.)", deci nu al ambilor bărbaţi, autoarea certifică faptul că cei doi homosexuali nu formează conform legii, o familie.

Dar toate astea sunt detalii, detalii care nu se împiedică cei de la Gândul. Probabil că aşa gândeşte acea "categorie de tineri sofisticaţi, educaţi, care cred în democraţie şi în puterea lor de a-şi crea singuri viitorul", de care vorbea ambasadorul SUA în România, cu ceva vreme în urmă. Pentru că să nu uităm, cei de la Gândul fac parte din "presa liberă", blagoslovită astfel chiar de  Victoria Nuland.De parcă Adrian Sârbu ar fi un mic întreprinzător de cartier...

Spuneam într-un articol anterior că nimic nu e întâmplător în politica acestei publicaţii. Nu mai departe de ieri, oamenii "presei libere" au ilustrat o declaraţia despre "legionarism" a lui Neagu Djuvara cu o fotografie absolut manipulatoare: Ponta sărutând Scriptura în mâna Mitropolitului Clujului. Mesajul e simplu: dacă o persoană participă la slujbele Bisericii Ortodoxe şi o afirmă public, atunci este "legionar", "duşman al poporului". Asta, probabil, ca un avertisment pentru Iuliile Ionescu care ar mai îndrăzni să plece la mânăstire...

Aşa lucrează însă, presa democratică: etichetarea, folosirea frânturilor de adevăr, ambalarea minciunii, orice este permis în lupta pentru re-educarea subiecţilor. Şi când procesul se va fi încheiat, românii vor fi chiar fericiţi. Vor primi chiar şi dreptul să voteze. Vă garantează cei de la Accept.

P.S. Copiii în cauză nu au nicio vină. Vinovaţi sunt cei care permit experimente sociale, prin care fiinţe umane sunt create în laborator cu "contribuţia" mai multor persoane, doar pentru a le satisface unora frustrările.