ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce astronomii au declarat-o defunctă (Citeşte şi “Cometa secolului” s-a dezintegrat în trecerea ei pe lângă Soare), ultimele imagini furnizate de NASA arată că ISON, "Cometa secolului", a supravieţuit trecerii pe lângă Soare şi îşi continuă drumul prin spaţiu.

Redenumită "cometa zombie" de către astronomii americani, care consideră că acest corp ceresc neobişnuit "s-a întors dintre morţi", ISON a reapărut pe zona monitorizată de sondele spaţiale Soho şi Stereo, care filmează evenimentele petrecute în apropiere de Soare, informează lefigaro.fr, citat de Mediafax.
"Nu ştim deocamdată dacă este vorba de resturi rămase din cometă sau dacă o parte din nucleul cometei a supravieţuit", afirmă NASA, analizele preliminare sugerând că cel puţin o parte din nucleul cometei ISON este intact.

Deocamdată este prea devreme pentru ca astronomii să poată spune dacă ISON a rămas intactă sau a fost fragmentată şi să indice procentul din masa iniţială care a fost conservat, dar, în orice caz, masa rămasă este suficientă pentru a forma un nucleu cu o activitate vizibilă.

Cometa ISON era aşteptată pe cerul Pământului în luna decembrie a acestui an, când ar fi trebuit să ofere un spectacol în emisfera nordică, maximul fiind calculat de oamenii de ştiinţă pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun.

http://www.youtube.com/watch?v=qdnAfrMFQkc&feature=share&list=PLiuUQ9asub3RHqKdK_XZSZ8I_981UPhvX