ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pr. conf.dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a susţinut  în luna martie 2014  o cuvântare  tema "Despre adevărata ierarhie umană" la Cluj-Napoca. A urmat apoi un dialog între părinte şi tinerii prezenţi în sală.

[P] Cărarea Împărăției - Arsenie BOCA - comanda online

Consilierul ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a vorbit şi despre Rusia şi despre conflictul din Ucraina: "Am remarcat renașterea credinței din Rusia post-comunistă! Un Patriarh care dă binecuvântarea tancurilor să-și pună cizma pe gâtul altor ortodocși. Dacă ăsta e creștinismul pe care îl visăm, mulțumesc, niet! Niciodată în România nu s-a dezvoltat ideologia cizmei pusă pe gâtul celui mai slab. Renașterea creștinismul doar pentru că au aurit cupole, și-or hirotonit episcopi de limbă rusă peste neamurile vorbitoare de altă limbă? Iertați-mă că vă întreb, ați uitat că în Moldova, Mitropolitul susținut de Moscova vorbește rusește mai mult decât românește? Dacă vreți să vorbim de ortodoxia preoților ucraineni, care s-au pus între soldați și popor ca să-și protejeze și poporul, și soldații născuți din popor… Da! Despre asta, altceva, da, dar nu este renașterea creștinismului rus post-comunist".

"Nu sunt nici pro-grec, nici pro-sârb, nici pro-rus. Îndrăznesc să spun că încerc să rămân pro-român, în sensul că eu cred în continuare că cea mai echilibrată ortodoxie din lume, la ora actuală, este dată de ortodoxia de bun-simț a românilor".

 

Iată mai jos întreaga conferinţă: