ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un congres mondial pentru pace, Summitul de Pace a Alianței Mondiale a Religiilor, la care sunt prezenți aproximativ 30.000 de invitați, are în loc în aceste zile în Seul, capitala sud-coreeană care cuprinde nu mai puțin de 25 milioane de locuitori, adică mai mult decât populația României, potrivit Digi24.


Zona centrală din Seul cuprinde 10,5 milioane de locuitori, iar un cartier al acestei metropole este cât tot Bucureștiul.


Astăzi, lumea noastră se confruntă cu conflicte, multe dintre care provenind de la neînțelegeri religioase, iar obiectivul summitului este de a defini rolul religiei în crearea păcii. Șefii internaționali ale guvernulelor, președinți ai organizațiilor nonprofit și liderii religiilor vor discuta despre soluții practice pentru reconciliere și vor elabora o rezoluție de pace detaliind un plan de acțiune. Va fi de asemenea și posibilitatea de a vedea spectacole culturale exprimând arta cerească.


Din partea României va fi prezent Emil Constantinescu, fostul președinte, și Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier, Claudiu Traian Covaciu, președintele Uniunii Internaționale a Rromilor (IRU) pe Spania, și ministrul religiilor, iar conform Delegație a României la cel mai mare congres de pace din Coreea de Sud va participa si Dorin Cioabă, regele romilor și președinte al IRU (Uniunea Internațională a Romilor).


http://youtu.be/jrIDKPQabY4