ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copilaş de 14 săptămâni respiră  în afara uterului înainte de a fi aruncat la coş.

În România, după decembrie 1989, a fost ucisă încă o Românie. Statisticile oficiale arată că avorturile au provocat circa sau chiar peste 1.000.000 de victime în fiecare an, arată site-ul roncea.ro.

Lansarea cărții „Avortul, ultima exploatare a femeii”

În 1776, Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii, document fondator al uneia din cele mai mari democraţii ale lumii, recunoştea dreptul tuturor oamenilor la „viaţă, libertate şi căutarea fericirii”. Acesta a fost adesea încălcat chiar în SUA.În 1857, Curtea Supremă a SUA legifera privarea de drepturi a negrilor americani, statuând că „pot fi justificat şi legal reduşi la sclavie pentru binele lor”. În 1927, aceeaşi Curte Supremă priva de dreptul la reproducere persoanele cu dizabilităţi mintale: „E mai bine pentru toată lumea dacă societatea îi poate împiedica să procreeze”. Iar în 1973, acelaşi organism legislativ anula dreptul la viaţă al copiilor aflaţi în fază intrauterină: „Termenul «persoană» nu se referă şi la cei nenăscuţi”.

În prezent, în SUA, dreptul la viaţă este negat anual pentru circa 1,3 milioane de copii. Practic, o categorie întreagă de persoane este privată de dreptul fundamental la viaţă, viaţa lor ţinând de opţiunea altora.

În preajma Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului (10 decembrie), Editura ProValori Media organizează la Bucureşti evenimentul Primul drept al omului este dreptul la viaţă.

Luni, 8 decembrie 2014, la ora 19.00, la Librăria Bizantină din Bucureşti, pe Str. Bibescu Vodă nr. 20, va fi lansată cartea Avortul, ultima exploatare a femeii, de Brian E. Fisher.

Evenimentul le va avea ca invitate pe doamna Florica Cherecheş, deputat în Parlamentul României, şi pe doamna Roxana Puiu, psihoterapeut, Asociația PRO VITA filiala București.


Acest volum, dintr-o perspectivă originală şi provocatoare, pune în discuţie tocmai drepturile femeii şi ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaţilor în impunerea şi răspândirea practicii avortului în cea mai puternică naţiune din lume şi apoi în alte ţări. Cartea mai explică în ce fel a contribuit această practică la inegalitatea dintre sexe şi la tratarea femeii ca obiect sexual, descurajând asumarea şi responsabilitatea bărbatului la nivel de familie şi societate.

Cartea este disponibilă gratuit, în format digital, la adresa de web www.avortulexploateazafemeile.ro .