ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Virgil Nițulescu a fost eliberat din funcția de director al Muzeului Țăranului Român(MȚR), printr-un ordin al Ministrului Culturii din 17 martie, dar apoi a fost numit manager interimar al MȚR, până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului, informează Ziare.com.

Sursa citată arată că Nițulescu a fost eliberat din funcție, după în decembrie anul trecut a primit nota 7,07 la evaluarea activității sale pe anul 2013.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

În urma acestei evaluări, Nițulescu a acționat Ministerul Culturii în judecată, instanța nesoluționând cazul.

Nițulescu este director al Muzeului Țăranului Român din 2010. Printre alte inițiative controversate, în mandatul acestuia s-a produs proiectarea unui film cu despre o familie de lesbiene în studioul "Horia Bernea" din incinta muzeului. Proiecția a declanșat un scandal veritabil, câteva zeci de persoane protestând la fața locului pentru a opri vizionarea filmului.

În urma acestui scandal, câteva zeci de organizații non-guvernamentale i-au cerut demisia directorului MȚR. Aceștia l-au acuzat pe Nițulescu că a încălcat legea și statutul MȚR permițând proiecția filmului "The kids are allright". Mai mult, Nițulescu a permis intrarea liberă la film, deși ratingul filmului era +16 ani, deci nepotrivit minorilor.