ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filmulețul în care apare un baiat sirian, salvând cu eroism o fetiță, în timp ce asupra lor se trag focuri de armă, și care, într-o săptămână, a făcut 6 milioane de vizualizări pe YouTube, este un fals. De fapt, informează BBC, este vorba de un film regizat de cineaști norvegieni care au primit finanțare de la stat  și a fost realizat în Malta.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Imaginile care au făcut ocolul presei internaționale iar pe YouTube au adunat 6 milioane de vizualizări a fost postat de către grupul activist Shaam News Network. În ele apare un băiețel în jurul varstei de 10 ani, care aleargă printre focurile de arme ale lunuetiștilor sirieni spre o fetiță ascunsă după o mașină.

La un moment dat, copilul se preface ca a fost lovit de gloante si se intinde la pamant, pacalindu-i pe atacatorii care incereaza focurile de armă.

Băiețelul se ridică apoi rapid și o trage de mână pe fetița care pare a fi de acceași vârstă și reușesc să fugă din calea rafalelor de gloanțe.

Iată că, la cinci zile de la publicarea filmului pe Youtube, creatorii săi au dezvăluit că au prezentat în mod deliberat filmul ca fiind unul real tocmai pentru a atrage atenția asupra copiilor aflați în zonele de conflict, relatează BBC.

Filmul a fost realizat în Malta, nicidecum în Siria, de regizorul norvegian Lars Klevberg. El spune că a pornit de la un buletin de știri și în mod intenționat l-a "vândut" drept real pentru a genera discuții pe tema copiilor care cad victime nevinovate în zonele de război.