ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Palestiniană a anulat festivitățile de Crăciun de anul acesta din Betleem, locul Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Orașul din Cisiordania, oricum, este fără prea mulți pelerini. Și la Ierusalim situația este asemănătoare, străzile și locurile sfinte sunt aproape pustii.

Odinioară un prilej de sărbătoare pentru creștinii palestinieni și pelerini din întreaga lume care veneau la Biserica Nativității din orașul în care Maica Domnului L-a născut pe Iisus în urmă cu 2023 de ani, anul acesta bisericile și organizațiile creștine au afirmat că nu pot sărbători Nașterea Domnului când în același timp sunt uciși cu cruzime copii și mame în Gaza.

Circa 6000 de femei și 9000 de copii au fost uciși până acum de Armata israeliană în conflictul cu Hamas.

Războiul din Gaza ucide de 100 de ori mai mulți Copii decât Războiul din Ucraina

„Este imposibil să sărbătorim Crăciunul când în țara noastră are loc un genocid”, a afirmat un lider creștin palestinian.

John Mearsheimer: Moarte și Prăpăd în Gaza – O crimă împotriva umanității

O biserică și un artist local au prezentat în oraș noua scenă a nativității de după trecerea Armatei israeliene, cu Hristos Pruncul între dărâmături ale bombardamentelor și sârme ghimpate. De asemenea, o procesiune tradițională din ajunul Nașterii Domnului s-a transformat anul acesta într-un marș al tăcerii, cu tinerii participanți arborând mesaje împotriva crimelor din Gaza. FOTO/ VIDEO: