ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a anunțat vineri că soldați care acționează în Fâșia Gaza au ucis trei ostatici israelieni "identificați din eroare" drept o "amenințare", relatează AFP, dpa și Reuters, citate de Agerpres. Trupele Israel Defense Force (IDF) au ucis trei ostatici luați de Hamas după ce i-au confundat cu teroriști în timpul unei activități operaționale în cartierul Shejaia din orașul Gaza, a declarat vineri seara purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, citat de Jerusalem Post.

"În timpul luptelor din Choujaiya (nord), armata a identificat în mod eronat trei ostatici israelieni ca fiind o amenințare. Drept urmare, soldații au deschis focul în direcția lor și au fost uciși", a mai spus pentru televiziune purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Victimele sunt Yotam Haim și Samer al-Talalka, ambii răpiți din kibbutz-ul Nir Am în timpul atacului sângeros lansat la 7 octombrie de Hamas în sudul Israelului, se arată într-un comunicat al armatei, potrivit surselor citate.

Familia celui de-al treilea ostatic ucis nu a vrut ca identitatea acestuia să fie făcută publică. Cadavrele au fost repatriate în Israel.

Armata israeliană a subliniat că cei trei au murit "într-o zonă de luptă activă" în care soldații săi duc "o luptă continuă de câteva zile" împotriva luptătorilor Hamas și a transmis "regrete profunde" familiilor victimelor, precizând că "misiunea militarilor este să-i localizeze pe cei dispăruți și să-i aducă acasă pe ostatici". Vii sau morți, din câte se pare.