ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Tel Aviv a încercat să minimalizeze asasinarea la o biserică catolică din Gaza a Nahidei Khalil Anton și a fiicei sale Samar Kamal Anton acuzându-le că spionau în favoarea Hamas.

Israel National News scrie:

„Ancheta a descoperit că, pe 17 decembrie, la amiază, teroriștii Hamas au lansat o grenadă propulsată de rachetă către IDF din vecinătatea bisericii. Trupele (israeliene) au identificat apoi trei persoane în vecinătate, care acționau ca spioni pentru Hamas, ghidând atacurile lor în direcția trupelor IDF. Ca răspuns, trupele noastre au tras către spioni și țintele au fost atinse.”

„Deși incidentul a avut loc în zona în care cele două femei se pare că au fost ucise, informațiile primite nu confirmă concluzia evaluării noastre inițiale, că trupele IDF vizau spioni în zonele de supraveghere inamică.”

 

După care urmează mai multe paragrafe în care armata israeliană declară solemn că ea nu ucide civili – cu atât mai puțin creștini – și că se concentrează doar pe lupta cu teroriștii.

Într-un comunicat, Patriarhia Latină a Ierusalimului relata astfel crima:

„Nahida și fiica sa, Samar, au fost ucise de gloanțe în timp ce se îndreptau spre Conventul Surorilor. Una a fost ucisă în timp ce încerca să o care pe cealaltă spre un loc sigur.

„Încă șapte persoane au fost împușcate și rănite în timp ce încercau să le protejeze pe altele în curtea bisericii. Nu a fost dat nici un avertisment, nici o înștiințare nu a fost făcută. Au fost ucise cu sânge rece în interiorul unei clădiri a parohiei, unde nu exista nici un beligerant.”

Papa a calificat duminică asasinatul celor două femei drept „terorism”.

Aceiași soldați israelieni care le-au omorât cu sânge rece pe cele două creștine au recunoscut săptămâna trecută că au împușcat trei dintre propriii lor ostatici, eliberați de Hamas, care se aflau la bustul gol, fluturau un steag alb și strigau „ajutor!” în ebraică.

https://www.activenews.ro/razboi-in-orient/Israelienii-si-au-ucis-trei-ostatici-eliberati-de-Hamas.-Pareau-amenintatori-186316

Armata israeliană a afirmat că cei trei păreau „amenințători”.