ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Federației Române de Gimastică, Adrian Stoica, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor concura pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio.

"O decizie nu se poate lua acum. Am avut o discuție cu ele și va fi un concurs între ele, pentru a demonstra cine are mai mari șanse de a reprezenta România mai bine la Jocurile Olimpice. Fetele vor participa la niște concursuri, pentru a fi evaluate și de arbitri neutri, nu e un proces simplu. Fiecare dintre cele două are bastonul de mareșal. Fiecare dintre cele două își dorește să fie cea mai bună și acesta e un avantaj pentru rezultatul nostru la Rio", a declarat Stoica, citat de news.ro.

Ponor și Iordache sunt de acord cu propunerea Federației, pe care o consideră productivă.

"Este o concurență normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie cea mai bună o să plece mai departe. Ne-am fi dorit amândouă să fim acolo și ne-am fi dorit foarte mult să ne putem încuraja și susține personal la Rio, însă, dacă așa este legea, nu avem ce să facem. Am luptat pentru echipă și pentru acest loc cu echipa la Olimpiadă. Însă dacă ea va fi mai bună, s-o ajute Dumnezeu să fie sănătoasă, să rămână sănătoasă și să poată aduce o medalie României", a precizat Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena.

"Este o luptă de echipă, pentru că ne încurajăm reciproc, suntem alături una de cealaltă. Sperăm să fim sănătoase și cred că orice este posibil", a completat Larisa Iordache, potrivit digisport.ro.

Nadia Comăneci a vorbit în urmă cu câteva zile despre posibilitatea ca țara noastră să aibă, totuși, două gimnaste în Brazilia, dar Adrian Stoica este de părere că un astfel de scenariu are puține șanse de reușită.

"Este un vis mai mult decât o posibilitate. Regulamentele de calificare ale Federației Internaționale de Gimnastică sunt extrem de riguroase, inclusiv în cee ce privește acordarea wild-cardurilor. Noi am făcut un demers la Federația Internațională de Gimnastică, dintr-un simplu motiv de etică sportivă, pentru că singurele medalii care nu se califică în Campionatul Mondial anterior Jocurilor Olimpice sunt cele de la individual compus, mai mult, singura situație care există acum în calificări este cea a Larisei Iordache.

Am mari îndoieli, o să vedem ce răspunde Federația Internațională de Gimnastică și, în situația în care vom primi un răspuns, îl vom face public. Este un regulament de acordare a wild-cadurilor. Gimnastica românească nu este în nici unul dintre aceste criterii de acordare a wild-cardurilor. Așteptăm să vedem", a explicat Stoica.