ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ţara noastră are trei echipe angrenate în cupele europene, respectiv FC Steaua Bucureşti în turul trei preliminar Champions League şi Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş în aceeaşi fază a competiţiei, dar din Europa League. 

FCSB, calificată după un retur solicitant cu AS Trencin, meci pe care l-a şi pierdut (2-3), va întâlni campioana Serbiei, Partizan Belgrad. Deşi suporterii acesteia sunt recunoscuţi pentru fanatismul lor, contextul ameliorează acest aspect.

Pe de-o parte, roş-albaştrii vor juca meciul de pe teren propriu fără spectatori, în urma unei sancţiuni în cupele europene, iar suporterii lor nu vor face, cel mai probabil, deplasarea, întrucât cele două galerii se dezic de situaţia de la echipă. Prima partidă va avea loc miercuri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, iar returul va fi pe 5 august, la Belgrad, începând cu 20:45.

Continuând, Astra Giurgiu s-a calificat în turul trei preliminar Europa League, după „dubla" cu scoţienii de la Inverness, iar în runda următoare va întâlni West Ham United, deşi londonezii au fost la un singur pas să fie eliminaţi de Birkikara, din Malta. După un rezultat „chinuit" în tur (1-0), West Ham United a pierdut returul cu acelaşi scor, astfel că s-a ajuns la penaltiuri, unde s-au impus, în cele din urmă, cu 5-3.

Tabloul este completat de ASA Târgu Mureş, calificata direct în aceasta faza a competiţiei, care va întâlni gruparea franceză Saint Étienne. Partidele din Europa League se vor juca pe 30 iulie (turul), respectiv 6 august (returul).