ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Chile a câștigat primul trofeu al Copei America din istoria competiției. Gazdele s-au impus în urma loviturilor de departajare, scorul fiind 0-0 după 90 de minute.

Meciul a fost unul puțin spectaculos, cu gazdele care au dominat mai mult, deși adversara era cotată ca principală favorită.

La loviturile de departajare, Higuain și Banega au ratat pentru Argentina, astfel că reprezentativa statului Chile s-a impus cu 4-1.


Chile, țara gazdă, și Argentina se vor duela pentru titlul de campioană a Americii de Sud, în ultimul act al competiției continentale.
 

Gazdele s-au calificat în ultimul act după ce au învins, greu, naţionala statului Peru, în timp ce "pumele" au dispus de Paraguay, scor 6-1.

În timp ce naţionala chiliană se bazează pe avantajul terenului propriu, argentinienii se bucură de forma excelentă a lui Lionel Messi. Decarul şi căpitanul Argentinei este disperat să câştige primul trofeu cu naţionala ţării sale.

Lângă Messi, în atacul Argentinei vor fi Sergio Aguero şi Angel Di Maria. Pe bancă, alte două nume care nu mai au nevoie de prezentare: Carlitos Tevez şi Gonzalo Higuain.

Antrenorul argentinian al gazdelor, Jorge Sampaoli, e conştient de sarcina pe care o elevii săi, în încercarea de a câştiga prima Copa din istorie.

"N-am fost niciodată favoriţi, în niciun turneu şi de multe ori e bine că e aşa, ne dă energie şi entuziasm", a spus el la conferinţa de presă de dinainte de meci.

Argentina a câştigat Copa America de 14 ori, dar ultima victorie a avut loc acum 22 de ani, în 1993. Rivalitatea  dintre cele două ţări este una de durată, dat fiind faptul că Argentina şi Chile îşi împart aproximativ 5.000 de kilometri de frontieră. În timpul războiului pentru Insulele Malvine, Chile a permis englezilor să instaleze radare anti-argentiniene pe teritoriul ţării, stârnind mânia vecinilor.

 
Echipele probabile:

Chile: Bravo - Isla, Medel, Rojas, Jara - Diaz, Aranguiz, Vidal - Valdivia - Sanchez, Vargas.

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo - Biglia, Mascherano, Pastore - Messi, Aguero, Di Maria

Partida va fi în direct pe Digisport, de la ora 23:00.