ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tehnicianul Cosmin Contra a fost prezentat oficial, în cadrul unei conferințe de presă, în funcția de antrenor principal al FC Dinamo, anunță site-ul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Contra îl înlocuiește pe banca alb-roșiilor pe tehnicianul Ioan Andone, cel care marți, 14 februarie, și-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea „câinilor”.

„Sunt bucuros să fiu aici. Chiar dacă am declarat că sunt aici până în vară, am declarat acest lucru tocmai ca să nu fie o presiune în plus din partea nimănui. Avem o înțelegere pentru anul următor dacă obiectivele se vor îndeplini și vom continua împreună. Dar e alt an, alte discuții. Obiectivele sunt clare, intrarea în play-off! Avem șanse matematice, așa că vom lua fiecare meci în parte. Primul și cel mai important meci este cel de mâine seară, cu Botoșani. Sunt sigur că jucătorii vor avea o dorință mare de a face un meci bun, de a spăla imaginea după cele două partide din acest an. Am găsit un grup destul de afectat de tot ce s-a întâmplat, de demiterea lui nea Ando. Sunt sigur că jucătorii vor să facă un meci bun și pentru nea Ando!", a declarat Contra în conferința de presă.

Noul antrenor dinamovist a precizat că nu se teme de presiunile care ar putea fi exercitate asupra funcției sale: „Eu îmi pun o presiune de fiecare dată când accept o provocare. Am avut presiune la Timișoara, când am acceptat să fiu antrenor-jucător, am avut presiune la Petrolul, când am luat o echipă care după 20 de ani a câștigat o cupă, presiune am avut la Getafe când nimeni nu ne dădea nicio șansă de salvare și am salvat echipa, presiune am avut și în China, presiune am avut și la Alcorcon, un antrenor are presiune tot timpul și eu personal îmi pun întotdeauna presiune să câștig dacă pot toate meciurile".

Echipa antrenată de Cosmin Contra va juca în fața propriilor suporteri cu FC Botoșani (20 februarie) și CS U Craiova (26 februarie) și, în deplasare, cu Pandurii Târgu Jiu.

101 meciuri a jucat Cosmin Contra la Dinamo. A marcat 8 goluri în tricoul alb-roșu, în Liga 1, între anii 1996 și 1999.

7 este numărul cluburilor la care Cosmin Contra a evoluat ca jucător într-o carieră impresionantă: Poli Timișoara, Dinamo, Alaves, AC Milan, Atletico Madrid, West Bromwich și Getafe. Cosmin Contra a ajuns cu Alaves până în finala Cupei UEFA din 2001, iar la Getafe a jucat de două ori finala Cupei Spaniei (2007, 2008).

2001 este anul în care Cosmin Contra a fost declarat cel mai fotbalist român, fiind inclus și în echipa ideală UEFA după finala Alaves vs Liverpool, scor 4-5.

73 de selecții și 7 goluri are Cosmin Contra la echipa națională a României. A evoluat cu „tricolorii” la Euro 2000 și Euro 2008.

6 echipe a antrenat Cosmin Contra în carieră: Poli Timișoara (septembrie 2010-februarie 2011), Fuenlabrada (august 2012-octombrie 2012), Petrolul Ploiești (octombrie 2012-martie 2014), Getafe (martie 2014-ianuarie 2015), Guangzhou R&F (ianuarie 2015-iulie 2015) și Alcorcon (iunie 2016-octombrie 2016).

1 trofeu are Cosmin Contra, ca antrenor, în palmares: Cupa României cu Petrolul Ploiești în 2013.

2013-2014 este sezonul competițional în care Cosmin Contra a reușit să-și îndeplinească obiectivul cu Getafe în prima ligă a campionatului spaniol, menținerea în Primera Division.

41 de ani a împlinit Cosmin Contra pe 15 decembrie, anul trecut.

Echipa din Ștefan cel Mare va fi pregătită de Cosmin Contra (antrenor principal), Ionel Tersinio Gane și Silviu Ion (antrenori secunzi), Cătălin Grigore (antrenor portari) și Javi Reyes (preparator fizic).