ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Simona Halep a câștigat în 3 seturi duelul românesc cu Irina Begu, din sferturile turneului de la Madrid, patronat de Ion Țiriac.

Simona Halep (locul 7 WTA) a învins-o pe Irina Begu (locul 34 WTA), scor 6-3, 0-6, 6-1 și s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid.

Pentru un loc în finala turneului patronat de Ion Țiriac, Halep s-ar putea duela cu o altă româncă. Dacă Patricia Țig va trece de Samantha Stosur în penultimul act, o va întâlni pe Halep în semifinală.
 
UPDATE Patricia Țig o învinge categoric pe Madison Keys, în două seturi, 6-3, 6-4, într-o oră și un sfert. Patricia se alătură astfel celor trei românce calificate în sferturi, o premieră, probabil, în tenisul românesc.

UPDATE Sorana Cîrstea confirmă forma extraordinară, românca învingând-o pe Laura Siegemund, finalistă la Stuttgart. Sorana s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, după două seturi adjudecate în fața nemțoaicei, 6-4, 7-6 (11-9).
 
Românca este la cea mai bună performanță în circuitul WTA de la finala reușită la Toronto, în 2013, și va reveni în Top 100 de săptămâna viitoare. 
 
(Știrea inițială)
 
Simona Halep s-a calificat fără emoții în sferturile turneului de la Madrid, unde o va întâlni pe Irina Begu.

Românca a învins-o în două seturi pe Timea Bacsinszky cu scorul de 6-2, 6-3.

Simona Halep, ocupanta locului 7 în clasamentul WTA, se mai întâlnise de trei ori cu adversara din optimi, o singură dată ieșind învingătoare elvețianca. 

Surpriza meciului o reprezintă faptul că Simona va juca pentru un loc în semifinale cu Irina Begu, care a trecut de Christina McHale în trei seturi, scor 6-7, 6-4, 6-4.

Tot miercuri încă două românce se vor lupta pentru un loc în sferturile turneului.

Sorana Cîrstea va juca contra Laurei Siegemund, al doilea meci pe terenul 3, în jurul orei 19.00, în timp ce Patricia Țig  o va întâlni pe Madison Keys, ultimul meci pe terenul 2, nu înainte de ora 22.30, potrivit b1.ro.