ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 31 de suporteri au fost răniți, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marsilia, înaintea meciului Anglia-Rusia, de la Euro 2016, notează publicația locală La Provence.

31 de răniți sunt tratați în spitalele din Marsilia, iar un suporter englez este grav rănit, potrivit unui raport al prefecturii, după ciocnirile dintre fanii englezi și ruși, în jurul Vechiului Port al orașului francez.

Potrivit cotidianului The Sun, rușii erau înarmați cu cuțite și cu alte arme artizanale și au atacat într-un asalt de tip militar suporterii Angliei care consumau alcool la terase. Poliția franceză a folosit, din nou, gaze lacrimogene pentru a face față violențelor din partea veche a orașului.

 Știre inițială

Anglia a scăpat din mâini victoria cu Rusia, partida dintre cele două reprezentative terminându-se la egalitate, 1-1, în ultimele clipe. Cu toate că selecționata lui Roy Hodgson a dominat pe întreg parcursul partidei, primul gol a venit abia în a doua repriză, prin Eric Dier (71), care a executat inspirat o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri și l-a lăsat fără replică pe portarul rușilor. Pe finele meciului, Rusia a egalat prin Vasili Berezutski, care a marcat dintr-o lovitură cu capul.

În următoarea etapă a grupei B, Anglia va întâlni Țara Galilor, în vreme ce Rusia se va duela cu Slovacia. În celălalt meci al acestei seri, galezii s-au impus în fața slovacilor cu 2-1, rezultatele de la EURO 2016 fiind disponibile aici

Potrivit presei internaționale, meciul a fost precedat de lupte stradale între suporterii englezi și cei ruși, iar un suporter englez se află în stare gravă la spital, la limita dintre viață și moarte.  

Echipele de start

Anglia: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dier, Alli - Lallana, Rooney, Sterling - Kane. 
Rezerve: Forster, Heaton, Milner, vardy, Clyne. Henderson, Sturridge, Stones, Wilshere, Barkley, Bertrand, Rashford.

Rusia: Akinfeev - Smolnikov, V. Berezutski, Ignashevich, Schennikov - Neustadter, Golovin - Smolov, Shatov, Kokorin - Dzyuba.
Rezerve: Lodygin, Guilherme, Shishkin, A. Berezutski, Yusupov, Glushakov, Mamaev, Shirokov, Ivanov, Samedov, Torbinski, Kombarov.