ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța a învins Germania, joi, în cea de-a doua semifinală de la EURO 2016 (2-0) și s-a calificat în ultimul act al competiției, unde o va întâlni pe Portugalia. Victoria a fost adusă de Antoine Griezmann, care a reușit dubla (45+2, 72) și și-a dus echipa în confruntarea decisivă pentru trofeu.

Grație acestui meci, Antoine Griezmann este golgheterul EURO 2016, având șase reușite și fiind urmat de Olivier Giroud, Dimitri Payet, Cristiano Ronaldo, Nani, Álvaro Morata și Gareth Bale, fiecare cu câte trei goluri.
Finala dintre Portugalia și Franța se va juca duminică, începând cu ora 22:00, pe Stade de France din Paris și va fi diponibilă LIVETEXT pe activenews.ro.

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

FINAL. Franța - Germania: 2-0.

Min. 82 Toni Kroos execută o lovitură liberă periculoasă, Benedikt Höwedes reușește să lovească mingea cu capul, dar aceasta ajunge peste poarta francezilor. 

Min. 77 Julian Draxler șutează de la 29 de metri, dintr-o lovitură liberă la poarta Franței, dar mingea nu reprezintă un pericol. 

Min. 75 N'Golo Kanté primește un cartonaș galben, după un fault la Julian Draxler.

Min. 71 GOL! Franța înscrie prin același Antoine Griezmann. 

Min. 61 Prima schimbare a meciului este la Germania: iese  Jérôme Boateng, care s-a accidentat, și intră Shkodran Mustafi.

Min. 51 Julian Draxler este avertizat pentru un fault la Moussa Sissoko

Min. 47 Antoine Griezmann șutează după o pasă a lui Olivier Giroud, dar Jérôme Boateng reușește să devieze în corner. 

PAUZĂ. Franța - Germania: 1-0. 

Min. 45+2 GOL! Franța cere și primește penalty, iar Antoine Griezmann transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 45+1 Mesut Özil este penalizat cu un cartonaș galben.

Min. 43 Patrice Evra este avertizat pentru un fault la Kroos

Min. 37 Paul Pogba șutează la poarta nemților, dar Manuel Neuer reține cu siguranță șutul trimis din lovitură liberă de Pogba

Min. 35 Emre Can vede primul cartonaș galben al partidei, după un fault la Antoine Griezmann.

Min. 26 Bastian Schweinsteiger șutează mingea din afara careului, însă goalkeeper-ul  Hugo Lloris respinge peste poarta pe care o apără. 

Min. 25 Dimitri Payet încearcă să pune probleme nemților printr-o lovitură liberă, însă nu reușește să-l surprindă pe Manuel Neuer.

Min. 21 Toni Kross cere penalty pentru Germania, după un contact cu Paul Pogba, însă jocul este lăsat să continue. 

Min. 14 Mesut Özil șutează la poarta Franței, dar rezultatul de pe tabelă rămâne neschimbat.

Min. 7 Echipa gazdă a turneului bifează o altă ratare, după ce Antoine Griezmann își încearcă norocul cu o acțiune pe cont propriu, fără a-i pune problemel lui Manuel Neuer, care respinge la timp. 

Min. 2 Prima acțiune ofensivă a meciului îi aparține Franței, grație lui Dimitri Payet, însă Emre Can reușește să devieze mingea în corner. 

Min. 1 Franța dă lovitura de start a partidei, pe fundalul unui stadion zgomotos.

Echipe de start

Franța: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud. Selecționer: Didier Deschamps.

Germania: Neuer - Kimmich, Boateng, Howedes, Hector - Kroos, Emre Can, Schweinsteiger - Muller, Ozil, Draxler. Selecționer: Joachim Low.