ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portugalia a câștigat primul meci disputat din sferturile de finală de la EURO 2016, învingând, joi, Polonia. Soarta calificării s-a decis la loviturile de la 11 metri, după ce la finele celor 90 de minute regulamentare scorul era 1-1, iar rezultatul de pe tabelă nu s-a schimbat nici în reprizele de prelungiri. Scorul a fost deschis de Robert Lewandowski chiar la debutul meciului (2), iar egalarea a venit tot în prima repriză, prin Renato Sanches (34).

În cele din urmă, reprezentativa iberică s-a impus cu 5-3 după loviturile de departajare. Pentru Polonia au reușit să înscrie Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik și Kamil Glik, dar a ratat Jakub Błaszczykowski, în vreme ce Portugalia s-a calificat în semifinaelele competiției datorită reușitelor lui Cristiano Ronaldo, Renato Sanches, João Moutinho, Nani și Ricardo Quaresma.

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Echipe de start

Polonia: Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Maczynski, Krychowiak, Grosicki - Lewandowski, Milik. Antrenor: Adam Nawalka.

Portugalia: Rui Patricio - Cedric, José Fonte, Pepe, Eliseu - Joao Mario, Renato Sanches, William Carvalho, Adrien Silva - Nani, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Fernando Santos.