ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația Română de Fotbal anunță că, în urma negocierilor, a ajuns la un acord cu Televiziunea Română privind situația litigioasă dintre cele două instituții, după ce, la sfârșitul lui 2015, forul fotbalistic român a cerut insolvența Televiziunii Române, pentru plata unor penalități privind meciuri din 2010-2011.

Pe 30 decembrie 2015, FRF a dat în judecată Societatea Română de Televiziune, solicitând penalități de câteva sute de mii de lei, pentru că televiziunea publică ar fi întârziat anumite plăți în legătură cu difuzarea unor meciuri ale echipei naționale de pe teren propriu din campania pentru Euro 2012, care s-au jucat în 2010 și 2011, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul București.

Ca urmare a înțelegerii, FRF și-a retras acțiunea inițiată în instanță.

"Dorim să reamintim că Federația Română de Fotbal a anunțat încă de la început că își dorește soluționarea pe cale amiabilă a acestui diferend, fiind convinsă că un litigiu în fața instanțelor judecătorești nu este benefic niciuneia dintre părți. Această dorință a dus, în final, la anularea demersurilor inițiate în fața Tribunalului București.
 
Abordarea Federației Române de Fotbal cu privire la toate situațiile de natură litigioasă sau potențial litigioase se bazează, întotdeauna, pe principiul medierii. Pentru a putea respecta acest principiu și a-l pune în aplicare este obligatoriu, din punct de vedere procedural, să existe dialog între părți și mai ales ca ambele părți ale respectivului litigiu să-și dorească soluționarea pe cale amiabilă a diferendelor. În contextul general, Federația Română de Fotbal are oricum preponderent calitatea de pârât", se arată într-un comunicat al FRF.